13 квітня 2016


12 квітня 1961 році  Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, який тривав 108 хвилин.
Відтоді 12 квітня стало Всесвітнім днем авіації і космонавтики.
За короткий час з моменту першого космічного польоту людина відвідала Місяць і дослідила майже всі планети Сонячної системи. Яскраві успіхи космонавтики - закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, які роблять все від них залежне в ім'я прогресу космічної галузі. Активно розвиває ракетно-космічну галузь і Україна, яка сьогодні входить до переліку космічних держав. 
З давніх-давен зоряне небо приковувало до себе погляд людини. Сонячні затемнення і полярні сяйва дивували і водночас лякали людей. А сліди падаючих у небі метеоритів приписували чомусь надзвичайному. Які ще таємниці приховує від нас Всесвіт?
Як народжуються та помирають зірки? Які саме бувають зірки, галактики й сузір’я? Як відшукати сузір’я на зоряному небі? Чи можуть галактики зіштовхуватися? Як утворилася Сонячна система і що являють собою планети, які до неї входять? Що саме є в космосі небезпечним для життя на Землі і як космос впливає на здоров’я людини? Чи одинокі ми у Всесвіті? Як відшукати братів по розуму на інших планетах? Що ми схильні приймати за НЛО найчастіше і чи відвідують Землю інопланетяни?

Відповіді на ці, а також на безліч інших запитань ви отримаєте, прочитавши  книги про дослідження Всесвіту, які написані доступною мовою та чудово оформлені. 

Немає коментарів:

Дописати коментар