23 травня 2016

 Участь у фестивалі євроклубів Кіровоградщини «Єврофест-2016»


Щорічно кожної третьої суботи травня в Україні святкується День Європи.

20 травня 2016 року у Ковалівському парку м. Кіровограда проходив фестиваль євроклубів Кіровоградщини «Єврофест-2016». Ковалівський парк м. Кіровограда перетворився на Європейське містечко, у рамках якого працювали творчі майстерні, інформаційні та ігрові палатки, де можна було отримати інформацію про можливості навчання та волонтерства в Європі, взяти участь у цікавих іграх або зробити гарну зачіску, переглянути виставки кращих робіт талановитої молоді, присвячені Дню Європи, взяти активну участь у діяльності форум-театру, продемонструвавши міні-етюди на тему європейських цінностей. Про особливості історії та культури країн Європейського Союзу можна було дізнатись під час презентацій євроклубів Кіровоградщини та національних товариств.
У рамках роботи Європейського містечка працював дискусійний клуб «Угода про асоціацію: які можливості вона відкриває» та інтерактивний стенд опитування, де кожен бажаючий мав змогу залишити власні думки на тему: «Україна – країна європейських цінностей» та залишити свої побажання.
Цікаво організована була і квест-гра «Україна єдина. Цілі сталого розвитку», до участі у якій долучилася і команда «Новатори» навчально-виховного комплексу «Бобринецька гімназія – ЗШ І-ІІІ ступенів №1». Учасникам довелося пройти маршрут по 12 станціях та показати свої знання і вміння у різних галузях: державні символи народів Європи, європейські цінності, національні звичаї і традиції європейських народів, освіта в Європі, народні прислів’я, музика, спорт тощо. Захід тривав майже весь день. Всі євроклуби та громадські організації, які брали участь у "Єврофесті-2016" нагороджені грамотами за активну участь у конкурсах.

Немає коментарів:

Дописати коментар