12 лютого 2015

Екранізації 2015 року: дивіться та читайте

   Рік почався. Він готує нам безліч гучних фільмів, створених на основі відомих творів.
  Представляємо книги, вихід кіноверсій яких на екрани варто очікувати цього року. У вас ще є час їх прочитати.


  Е.Л. Джеймс «50 відтінків сірого». Скромна студентка літературного факультету ненавмисно знайомиться з красенем-мільярдером, і їй відкривається таємний світ сексуальних захоплень багатія. Дітям до 16-ти років прохання не турбуватися - книгу не продадуть, в кіно не пустять.

  Т. Р. Сміт «Малюк 44». Фільм виходить під назвою «№ 44». Офіцер радянської розвідки Лев Демидов розслідує серію дитячих убивств. Розгадка детектива - у важкому минулому країни і жорсткій нерозумній політиці держави.

  Дж. Грін «Паперові міста». Старшокласник Кью з самого дитинства безнадійно закоханий у свою гарненьку сусідку Марго. Одного разу дівчина безслідно зникає, залишивши кілька записок, що їх слід розгадати, щоб знайти її.

  Т. Гарді «Далеко від божевільного натовпу».  Молода гарна жінка  ніяк не може розібратися зі своїми вподобаннями і вибрати собі нареченого. Вона рішає зустрічатися  з трьома кандидатами, а це, як правило, добре не закінчується - обов'язково назріє конфлікт.

  М. Шеллі «Франкенштейн». Нова екранізація жахливоїготичної історії, написаної два століття тому, примітна тим, що історія подана через сприйняття молодого помічника доктора Франкенштейна - Ігоря, якого грає Деніел Редкліфф, відомий за фільмом «Гаррі Поттер у відставці».

  Р. Кіплінг «Книга джунглів». Чергова екранізація знаменитої книги, сюжет якої відомий всім: кинутий хлопчик і звірі, які виховують його в міру своїх здібностей.

  Н. Філбрік «У серці моря». Книга розповідає про реальну історію плавання китобійного судна «Ессекс», про виживання у відкритому морі внаслідок нападу гігантського кашалота. До речі, ця подорож надихнула Германа Мелвілла на написання знаменитої книги «Мобі Дікабо Білий Кит».


  Б. Васильєв «А зорі тут тихі». Ця повість - один з найбільш пронизливих за своєю ліричністю і трагедійностю творів про війну, про подвиг молодих дівчат, мирне життя яких порушила війна. Нова екранізація присвячена  70-річчю Великої Перемоги. Глядачам її сюжет знайомий за радянською картиною 1972 року. «Ця  кінострічка  - ні в якому разі не ремейк», кажуть автори нового фільму. Побачимо.


1 коментар:

  1. Щиро дякую за поради і анотацію до творів. А ще більше вдячна за змістовний блог, де знайшла для себе багато цікавого як учитель-предметник. Натхнення Вам, пані Наталю, і здоров'ячка.

    ВідповістиВидалити