10 лютого 2015

Книга пам'яті мого роду



До уваги читачів-дітей та їхніх батьків!!!
Стартував Всеукраїнський сімейний конкурс
«Книга пам’яті мого роду».

У 2015 році відзначається 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні. З цієї нагоди Українська асоціація працівників бібліотек для дітей, Національна бібліотека України для дітей під патронатом Міністерства культури України за підтримки Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Державної служби України у справах ветеранів та учасників АТО, Української спілки ветеранів Афганістану, Національного видавництва дитячої літератури «Веселка»проводять Всеукраїнський сімейний конкурс «Книга пам’яті мого роду».
Головною метою конкурсу є формування у підростаючого покоління високої патріотичної свідомості, виховання шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни, збереження та усвідомлення знань про історію свого роду, своїх предків, виховання на цій основі поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоювання незалежності України. 
У конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях: читачі-учні 6-11 років та читачі-учні 12-16 років. Сам конкурс проводиться у двох номінаціях: сімейні книги пам’яті та відеокниги.
Конкурс проводиться з 1 січня до 14 жовтня 2015 року у два тури: перший – з 1 січня до 9 травня на обласному рівні, другий – з 10 травня до 14 жовтня в місті Києві.
Учасники конкурсу кожної номінації та вікової категорії разом з батьками готують книгу пам’яті свого роду, яка має бути за змістом і жанром за такими напрямами: родинні історії або розповіді про представників родини, які брали участь у Другій світовій війні — на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в підпіллі, були вивезені до Німеччини. Книга пам’яті в паперовому вигляді має бути виконана на аркушах формату А4 за допомогою різних технік, з використанням будь-яких матеріалів. Відеокнига виконується в форматі mp3, тривалістю не більше 5 хв. з використанням фотоматеріалів, спогадів.
Далі обласні журі підбивають підсумки та визначають до 9 травня 2015 року по 3 переможці першого туру у кожній номінації та віковій категорії. Потім головне журі (м. Київ) оцінює роботи в другому турі та до 30 вересня 2015 року визначає переможців.

Нагородження переможців конкурсу дипломами та призами відбудеться під час святкування Дня захисника України 14 жовтня у Національній бібліотеці України для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар