08 березня 2015

Книги, названі іменами жінок

        

      Дорогі жінки! В день 8 Березня всі найкращі слова - тільки для вас. Ми вітаємо вас з цим чудовим святом! Нехай у вашому житті буде вічна весна, яскраво світить сонце і співають птахи, нехай дні будуть світлими і безхмарними!Посмішок вам, гарного настрою, радості  та щастя!
    Пропонуємо згадати книги, у назві яких є жіночі імена. Як виявилося, їх дуже багато. У сьогоднішній підбірці домінує класика.


      
    Л.М. Толстой «Анна Кареніна». Один з кращих романів XIX ст. про жінку. За словами Ф.М. Достоєвського, книга вразила сучасників «розробкою душі людської, страшною глибиною і силою». Вже до початку ХХ ст.  роман був перекладений на багато мов світу, й сьогодні  входить до золотого фонду світової літератури.

      
         Д. Остін «Емма». Перший в історії літературний роман про інтелектуалку, яка на голову вище оточуючих її людей. Єдина її відрада і розвага - це всілякими  способами знайомити людей і дивитися, як інші знаходять своє щастя.
      
    Ж. Санд «Консуело». Один з кращих творів відомої французької письменниці. Історія про маленьку сміливу жінку з чудовим голосом, яка прагнула зменшити зло і принести людям розраду. Роман багатий таємницями, що захоплюють читача.  Ця книга про силу мистецтва і таланту, а також про нелегкий вибір між успіхом, славою і особистим щастям.

    
     Ш. Бронте «Шерлі». Гостросюжетний роман, що поєднує в собі як готичні, так й детективні мотиви. Психологічна історія непростих стосунків чоловіка і двох жінок - відносин, що виходять далеко за рамки традиційного «любовного трикутника».

    
    Т. Драйзер «Дженні Герхардт». Одна з прекрасних історій про кохання. Критики називали цей твір «кращим американським романом, що його коли-небудь читали». Роман про жінку, якалюбила все життя чоловіка, але він  їй ніколи по-справжньому не належав - у героя були завжди причини не давати повноцінного розвитку цим відносинам. Шкода, що свою помилку він зрозумів занадто пізно.

   
    О. де Бальзак «Євгенія Гранде». Головна героїня - «жінка не від світу цього». Її тонка душа, особистість та характер піддаються суворим випробуванням. Тиранія скупого батька, невірність коханого та інші драматичні події сплітаються в її долі.

    
         П. Загребельний «Роксолана». Відомий український письменник розповідає про дивовижну долю української дівчини, викраденої та проданої в рабство на стамбульському невільничому ринку. Володіючи блискучим розумом, незвичайною силою волі і привабливою зовнішністю, вона з безправної рабині становиться дружиною наймогутнішого султана Османської імперії. Оволодівши вершинами східної та європейської культури, ця знаменита жінка на ім'я Роксоланаувійшла в історію і відіграла значну роль у політичному житті свого часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар